Eric Vloeimans over het NJJO

Op zaterdag 12 oktober vieren we ons 15 jarig bestaan. Een van onze gasten is oud-dirigent Eric Vloeimans:

“Zoals dr. Erik Scherder al zegt is muziek goed voor lijf en leden, Het neurologische systeem wordt gevoed en daardoor wordt je er ook slimmer en empathischer van.
Wie wil dat nu niet en wat kunnen we dan beter doen als de jonge mensen van nu met muziek opvoeden. We helpen hun er niet alleen mee, maar ook onszelf. Het voegt iets moois toe aan de samenleving.
Neem nu het NJJO waarin jonge getalenteerden het laatste zetje krijgen om op het podium te kunnen floreren. Uit mijn eigen ervaring als podiumartiest weet ik hoe belangrijk dit is en hoe dit kan doorwerken in je verdere carrière.

Het NJJO bestaat sinds 2009 en is opgezet door de helaas veel te vroeg overleden Peter Guidi, saxofonist en inspirator. Deze bakermat is van groot belang geweest voor vele nu succesvolle musici zoals Benjamin Herman, Ruben Hein, Kika Spangers, Anna Serierse, Jamie Peet en bands als Jungle By Night en Valvetronic Brassband

Ik heb zelf in 2013, net als Benjamin Herman en Ruben Hein als dirigent voor het NJJO mogen staan en genoten van de enthousiaste musici die ik tijdens het proces zag groeien. De zeer bekwame organisatie verdient ook alle lof met de flinke geboekte tour met kwalitatief hoogstaande optredens.
Aan wie dit leest: Please, laat het NJJO voortbestaan.”