Jubileumconcert 12 oktober 2024 15 Jaar NJJO

Bestel nu alvast jouw kaarten

Maite Hontelé’s NJJO Goes Mambo! Special guests: Benjamin Herman, Eric Vloeimans en Anton Goudsmit.
Hal4, Watertorenweg 200, 3063 HA Rotterdam

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) viert zijn 15-jarig bestaan met een spectaculair jubileumconcert en jij bent van harte uitgenodigd! De basis van het event is de diepgang en vrolijkheid van de trompettist en meervoudig Grammy genomineerde Maite Hontelé en haar internationaal succesvolle Mambo versie van het NJJO. Speciale gasten zijn de jazz+ eminenties en eerdere artistiek leiders van het NJJO: Benjamin Herman, Eric Vloeimans en Anton Goudsmit. NJJO 15 Jaar, een feest en muzikale reis om niet snel te vergeten! Datum: 12 oktober, aanvang: 20:15 in Hal4, Watertorenweg 200, 3063 HA Rotterdam.

In samenwerking met het Savoy Hotel Rotterdam bieden we een speciaal hotelarrangement aan. Klik hier voor meer info.

Maite Hontelé’s NJJO Goes Mambo:

“De krachten van Latin en jazz samen in één band dat is Mambo. Daar werd ik ooit (en ben ik nog steeds) verliefd op. Mambo levert een breed scala aan mogelijkheden, zowel voor het geweldige NJJO, als voor het publiek. Diepgang en vrolijkheid gegarandeerd!

We hebben componisten en arrangeurs betrokken die met beide benen in het heden staan. Zo schreef Philip Lassiter (onder meer Prince), een funky Mambo. En Juancho Valencia, de meervoudige Grammy-winnende muzikant uit Colombia, schreef een onweerstaanbare Cumbia.

 

Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO)

Sinds 2009 is het iedere 2 jaar van artistieke leider en bezetting wisselende NJJO DE springplank voor supergetalenteerde, jonge professionals van maximaal 26 jaar. Het NJJO is daardoor een belangrijke speler in de opbouw en ontwikkeling van de (nieuwe) Nederlandse jazz.

Voormalige artistieke leiders:

Peter Guidi (nestor, 2009) www.peterguidifoundation.nl/over/

Benjamin Herman (2011) www.benjaminherman.nl/

Eric Vloeimans (2013)  www.ericvloeimans.nl

Martin Fondse (2015)   www.martinfondse.com

Ruben Hein (2019)  www.rubenhein.nl

Maarten Hogenhuis (2021) www.maartenhogenhuis.com